tiistai 8. tammikuuta 2019

Omnipollo / Buxton Brewery: Yellow Belly ja Omnipollon dissausta

Onhan se nyt niin, että Omnipollon oluet on ylihintaista paskaa jolla rahastetaan hipstereitä.

Muita ajan hermolla olevia olutblogeja seurattuani tulin siihen tulokseen, että jokaisen itseään kunnioittavan oluenharrastajan pitää haukkua Omnipolloa tasaisin väliajoin, joten ajattelin hoitaa asian heti alta pois. Asiassa on vain yksi ongelma - minä pidän Omnipollon oluista.

Ei tämä varmaan kauhean radikaali mielipide ole, mutta vaikka kuinka niitä kehuttaisiin asiaan liittyy aina mutta: "Parhaita oluita mitä olen juonut, mutta olihan se kallista / mutta onhan nää yliarvostettuja / mutta vitutti odottaa, kun tuulipuvut jonotti jotain muuta olutta kuin tätä yhtä elitistien hyväksymää imperial stouttia."

Oon monesta kritiikin kohteesta kyllä samaa mieltä, ainakin joidenkin eksperimenttien idea tuntuu menevän heittämällä yli (Vanilla Flippin' Burgers and Fries -ipa, joka ei maistu niistä millekään?) ja jotkut nyt on vaan on juomakelvotonta kuraa, mutta silti Omnipollo on niitä harvoja panimoita jonka oluita voisin napata umpimähkään hyllystä mukaan tietäen, että tuskin tulen pettymään.

Onhan se hauskaa naureskella olutfestareilla Omnipollon teltalla olevaa saatanallista paniikkia, kun vieressä on Cervisiamin tyhjä jono ja tarjolla erittäin hyvää saatanallista paniikkia, mutta mitä väliä sillä loppujen lopuksi on? Jos Omnipollon missio oli saada ihmiset avarakatseisemmaksi eri olueiden suhteen, sanoisin että hyvin onnistuttu. Ja vaikka ei olisikaan onnistunut, kuka minä olen sanomaan mistä ihmiset saavat nauttia - jos saisin, olisin jo kieltänyt hapanoluet lailla.

Olisinpa ollut yellow-bellied tätä korkatessa

  • Panimo: Omnipollo (Buxton) 
  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alkoholi: 11,0 %
  • Promillet juodessa: ~2,5 ‰

Viimekertaiselta Tallinnan reissulta tuli mukaan jos jonkinmoista herkkua, joista Omnipollo / Buxtonin Yellow Belly oli yksi. Suunnitelma säästellä tätä nimenomaista jumalten nektaria jotain erikoistapausta varten koki kuitenkin merkittävän takaiskun, kun humalaminäni sai hienon idean korkata tämän illan viimeiseksi - kaikkihan tietävät että juuri tässä mielentilassa maut ja aromit nousevat hienosti esiin.

Muistikuvat: tuoksui ja maistui hyvälle, hämärät muistikuvat suklaasta, toffeesta ja kahvista sekoittuvat mukavasti muistikuviin sohvalle torkahtelemiseen. Untappdiin oli merkitty 4,5 joten pitää uskoa että hyvää oli. 14/10 arvoinen kokemus, tuhlaan mielelläni 10 euroa uudestaan 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti